Juhuu-jippii, nyt meillä on visio miten kontakteja treenataan! Tähän mennessä olen kosketuslätkällä ja namipalkalla niitä ottanut ja aika laiskalla menestyksellä. Namit ei vaan ole se Kamin juttu, varsinkaan agilityssä. Kyllä se siihen alustalle tulee, mutta maisemia kattellen lompsottelee. Ei kauhean opettavaista.

Eilen Janita sitten valaisi mua, että kyllä kontaktitkin voi lelupalkalla opettaa. Eli koira opetetaan seisomaan kontaktilla ja repimään lelua siinä. Jos se tulee pois oikeasta paikasta, niin oho, leikki loppu. Pentupuomilla, joka on normaalia leveämpi, oli vähän ongelmaa, että takamus tuppas tippumaan puomilta, joten siihen laitettiin siivekkeet alkuun sivuille. Ja hyvin Kami alko hiffata, että millon saa repiä lelua ja millon se loppuu. Ja miten taas sen saa jatkumaan!

Pentu-A:lla, joka on ihan ihan matala, otettiin alastuloa kanssa ja siinä Kami rupesi oikein tosissaan miettimään, että mistä se leikki oikein alkaa. Välillä peruutti A:ta ylöspäin, meni maaten, läimi tassulla ja aina lopulta tuli etutassut maahan ja LEIKITÄÄN. Nyt toi homma varmaan rupeaa edistymään, kun koiralle saatiin viimein tavoittelemisen arvoinen palkka!

Ylösmenokontakteista en huomannut kysyä olisko siihen jotain parempaa ratkaisua, joten sitä tehdään vielä kosketusalustalla ja nameilla.

Keinua otettiin ihan matalana, menee ihan ok. Kami juoksee kovaa loppuu ja pysähtyy. Kolahdusta se ei edes huomaa...

Hyppyneliöllä otettiin erilaisia hyppykuvioita, mm. välistävetoa. Kami seuraa ohjausta hyvin eikä sooloile (paljoa) omiaan.

Alkulenkillä kelpie-siskosten kanssa oli Kami yhtäkkiä kovasti nenä kiinni Ytyn takamuksessa. Piti oikein ruveta kiskomaan sitä pois sieltä. Oiskohan juoksut tulollaan. Ja treeneissä aiheutti kanssa poikkeuksellisen paljon häiriötä Ytyn läsnäolo. Varsinkin sillon kun yritin kontakteja tahkota vielä namipalkalla... Kyllä simpsakka neiti aika maksanpalat voittaa...

Oli taas kyllä niin kivat treenit ja varsinkin toi kontaktiopetuksen anti oli niin mahtavaa, ettei harmita yhtään, että nyt on sitten köhä kunnolla päällä ja ainakin pari päivää sairaslomaa... Työnantajakin varmaan arvostaa mun hyvää mieltä... ;-)