... no ei vaines, en mä nyt vielä lopeta, vaikka vähän vaisummin treenit menikin kuin viimeksi. No osaltaan ehkä vaikutti ohjaajan velttous, johon ehkä vaikutti edellisillan viinin tissuttelu ja vieraiden kanssa seurustelu yli puolen yön...

Alkuun otin Kamin kanssa ruutua. Ihan perusperusmeininkiä, kun ei sitä olla pahemmin tehty eli muutaman metrin matkalta ja kosketusalusta ruudussa. Kami yritti välillä tarjota roskan koskemista ja muuta vastaavaa, mutta kyllä sillä kosketusalusta on ihan hallussa.

Sitten otin seuraamista Mian Bondi häiriönä eli heidän tokoillessa seuruutin Kamin ympärillä. Taisin olla vähän turhan julma pikku-koiralle, kun en antanut sille edes mahdollisuutta näyttää osaako seurata nätisti häiriöstä huolimatta, vaan samantien uhkailin sitä vesipullolla ja koira meni vähän latteaksi... :( Seuraili paikka paikoin suht ok, mutta aina Bondin lähellä vajosi mun taakse piiloon, pelkäsi vissiin saavansa vesisuihkusta... Jos ensi kerralla antaisi koiralle ensiksi mahdollisuuden käyttäytyä sievästi ja sitten vasta uhkailla, jos se ei osaa käyttäytyä...

Tauon jälkeen otin noudon ja kaukokäskyt sekä yhdessä paikallamakuu. Nouto oli suht ok, vähän vaisu Kami oli, joten kaksi ekaa kertaa palkkasin, kun se takaisintullessa vaihtoi ravista laukalle ja kolmannella kerralla otin koko liikkeen, meni hyvin.

Kaukoissa oli taas heilujatyyppi koiran takana. Nyt heiluri aiheutti ainoastaan korvien kääntyilyä, ei koko pään. Ekalla kerralla Kami häröili jotain ihmeellistä, mutta kaksi seuraavaa toistoa meni hyvin. Otin mukaan myös seisomista.

Loppuun otettiin vielä paikalla makuu, ei kovin pitkä, kävin pari kertaa palkkaamassa ja aina välillä menin auton taakse piiloon.

Tänään tarjottiin paikkaa muutaman viikon päässä olevaan toko-kokeeseen AVO-luokkaan. Olin ajatellut mennä joskus kesällä, mutta toisaalta koira osaa jo liikkeet. Jos muutaman kerran treenaisi useampaa liikettä putkeen ilman välipalkkaa niin kai siitä voisi tällä treenimäärällä selvitä? Pitäisköhän mennä?!