Tällä viikolla on pääasiassa rakennettu pihavajaa. Tilattiin ultimate marketista (ymph) kaksiosainen vaja, jonka toisesta puolesta tulee puuvaja, toiseen säilötään fillareita ym. tavaraa. Vajapaketin PITI tulla heinäkuun (ja loman) ekalla viikolla, jotta sitä saisi rauhassa rakentaa. No sepä tuli viimeisellä viikolla eli ollaan nyt hiki päässä neljässä päivässä puskettu se "säältä suojaan". Tiistaina tuli siis paketti, tehtiin perustukset ja pohjan runko. Keskiviikkona ammuttiin lattia ja nostettiin seinät pystyyn. Torstaina löysivät paikkansa kattotuolit ja ammuttiin kattolaudoitus. Tänään laitettiin kattohuopa. Tiukille meni ja hiki tuli, mutta nyt meillä on vaja. Toki se vielä odottaa maalia pintaan ja muuta viimeistelyä, mutta eipähän ainakaan sada sisään!

Tiistaina suoraan rakennuspuuhista käytiin aksaamassa. Ihan jees menoa, mitä nyt yksi takaakierto aiheutti riman tiputtelua.

Keskiviikkona oli Kamin tokon ja Ledin pentukurssi. Suoraan raksalta. Kami teki perusasentoja kävelystä, juoksusta ja hitaasta käynnistä. Normi käynti oli ok, mutta juoksusta pysähtyminen ihan kummastus ja koko hidas käynti ihmettelyä. No eipä ihme, kun kyseisiä ei olla koskaan treenattu... Tänään hioin kotona samoja asioita ja alkoi löytyä sekä hidas käynti, että juoksusta pysähtymisten perusasennot. Lisäksi treenin aiheena oli ruutu. Tein lähetykset lelulle. Ekan vei avustaja, Kami "etsi" lelua koko matkan ja päätyi lopulta ruutuun. Toisella kerralla jätin lelun Kamin kanssa, seuruutin pois ja nyt lähti ihan tarpeeksi reippaasti ruutuun.

Ledin pentukurssilla treenattiin luoksetuloja. Kaisa piti kiinni ja hetsaten juostiin karkuun ja kutsu luokse. Tuli vauhdilla. Myös häiriöihmisten ohi. Lisäksi tehtiin kontaktissa seuruuta ihmisiä kierrellen, eivät olleet Ledille häiriöksi. Itselle tuli ahaa-elämys siitä, että pennulta voisi jo vaatia luoksetulon tottelemista. Ledillä on vähän nihkeetä luoksetulo, jos näyttää siltä, että joutuu autoon. Kaisan ajatus oli, että jos "perävalot vilkkuu" saa koira niskaansa pienen raivarin ja heti kun kääntyi ihmistä kohti niin maailma taas hymyilee. Testasin ajatusta päivällä ja pentu tulikin kivasti auton luona luokse, josta palkkio ja vapautus. Illalla tuli vaikeampi kohta (mulle), kun pentu ei lähde karkuun, muttei myöskään tule. Kattoo vaan ja pohtii tulisko. Enkä mä oikein tiedä pitäiskö siitäkin vähän huomauttaa vai vaan kehuen kutsua ( ja toinen jatkaa pohtimista...). Mutta pointti siis on, että voisi pennulta jo jotain tapoja alkaa vaatia.