Eilen oli taas pentukoulua. Alkuun oli taas käsittelyharjoituksia eli viisi vierasta ihmistä vähän syötti koiralle nakkia ja "kopeloi". No tohon hommaan Kami on aika hyvin tottunut, varsinkin kulkusten kopelointiin kun kelpietutut on aina niissä kiinni ;-)

Seuraavaksi otettiin luoksetuloharjoitukset ihmiskujan läpi, Kami tuli vauhdilla. Omaa vuoroa odotellessa pennut oli aidassa kiinni ja melkein kaikki muut hyppi ja mölysi siellä, mutta Kami vaan makoili tyytyväisenä :-)

Kerran pääteemana oli ei-käsky, jota harjoiteltiin namilautasten ja vesipullon avulla. Kami hoksasi aika nopeasti, että lautaseen ei saa koskea. Sillä tuloksella, että lopussa kun piti pujotella lautasten välistä, ei Kami suostunut tulemaan lähellekään. Ohjaaja oli sitä mieltä, että ei tartte koiraa siitä sitten pakottaa, mutta mä en halua antaa Kamille mielikuvaa, että hanttiin laittamisella pääsee pälkähästä, joten mehän mentiin siitä välistä. Lautasten välissä kuitenkin oli paljon tilaa kulkea ja kun ne ei ole kimppuun hyökkäämässä... No hyvin Kami siitä lopulta tuli.

Kontaktin pitoa liikkeessä harjoteltiin myös. Koiran kanssa kuljeskeltiin suuntaan x ja kun se lähtee ryysimään edelle, vaihdetaan suuntaa ja taas ja taas, kunnes koira alkaa tarkkailla taluttajaa, että mihis nyt ollaan menossa. Tarttis jaksaa tota toteuttaa lenkilläkin, että kun alkaa vetämään jonnekin vailla kuuloa niin aina vaan suunnanvaihdos...

Lopuksi päästiin vielä metsään peuhaamaan! Kami ja toopermannin pentu riekkuivat taas niin, että koira oli 10 min leikin jälkeen ihan kuuma ja läkähdyksissä :-)