Eilen aloiteltiin treenaamaan häkitystä. Treenejä vaan venytti vähän väliä pöljät pässit, joita piti poistaa laumasta, kun eivät kerta kaikkiaan suostuneet liikkumaan vaikka koira tekisi mitä... Sen takia ehdittiinkin tehdä vain yksi harjoitus suunnitellun kahden sijaan.

Tarhan keskellä oli 2 muovituolia esittämässä portin aukkoa. Ensiksi mentiin portista tasapainokuljetuksena, kierrettiin takaisin toiselle puolen tarhaa ja sitten tultiin tasapainossa portille, ohjaaja jää toisen tuolin luo ja koiran pitäisi saada ajettua lampaat portista. Pässinperhanoiden mielestä muovituolit oli äärimmäisen herkullisia, joten meidänkin hyvin sujunut homma loppui siihen, kun pässit kerääntyi mun ja tuolin ympärille ja rupesivat järsimään muovia välittämättä koirasta mitään... Kami yritti niitä kovasti saada liikkeelle, teki jopa hyökkäyksiä ilmaa naksutellen, muttei toisia kiinnostanut... Jatkettiin sitten tasapainokuljetuksella pois portilta ja uusi yritys, nyt saatiin lampaat jotenkuten portista läpi.

Nyt on harmittavasti kolmella viime kerralla ollut joukossa lampaita, jotka ei kulje lauman mukana eikä usko koiraa. Ne on jouduttu sitten vaan jättämään ulos laumasta tai ihminen on käynyt niitä häätämässä mukaan, joten Kami tuntuu oppineen nyt mallin, että jos joku laumasta jättäytyy jälkeen, sen voi jättää sinne tai vaihtoehtoisesti se jää lampaan viereen killittämään mua ja odottelee apujoukkoja. No onneksi ensi kerralla pitäisi olla vuorossa uuhilauman paimennusta, josko ne osaisi kulkea niinkuin pitää.

Tiistaina kävin Kamin kanssa aksaamassa parin treenikaverin kanssa. Tehtiin kaksi erilaista rataa. Ekassa oli pitkä väli A:lta pituudelle ja siitä sikapitkä väli renkaalle, tämä tuotti vähän tuskaa. Kami jäi hyvin A:lle ja kutsuin sen pituuden takaa vasta liikkeelle, mutta sitten se ei tahtonutkaan osua renkaalle. Toisen radan ongelmakohta liittyi välistävetoihin ja niiden jälkeiseen renkaaseen, mutta saatiin kaikki ongelmakohdat voitettua. Puomin ylösmenoilla oli hyvät pysähdykset, käännökset oli siistejä ja kaikinpuolin hyvää menoa!