Mites sitä olevinansa näin kiire on, ettei ehdi blogia päivittää?

Tiistaina oli agilityn viikotreenit. Ensiksi tehtiin "helppo ykkösluokan rata" kisameiningillä. No ihan ykkösluokan tasoa rata ei kiemuroineen ollut... Muuten rata meni suht ok, mutta lopun epäsuora loppusuora meni ihan käteen. Itse treeniratana puolestaan oli rata, jossa "ei ole mitään järkeä", mutta mun mielestä se oli aikas kiva rata! A:n jälkeinen takaakierto, jossa hyppy oli noin 90 asteen kulmassa A:han ja siitä jatkettiin hypyn suunnassa oleville kepeille, oli hankala. Siis mulle. Aina mä jäin hypyn taakse koiran eteen, jolloin tuli rima alas, kun ei koiralla ollut tilaa hypätä. Mutta muuten rimat pysyi ylhäällä, jopa kohdassa, jossa olin koiran edellä ja yleensä Kamilla tulee kiire ottaa mut kiinni ja sillon rimat lentää, mutta nyt ne pysyi ylhäällä. Hienoa!

Eilen oli sitten taas tokotreenit. Viime kerralla jäikin väliin työkiireiden takia, grrr. Teemana oli nouto ja luoksetulo. Noudon Kami osaa jo ihan valmiina liikkeenä. Nyt vaan täytyy treenata sopivassa suhteessa sitä tekniikkaa eli itse luovustusasentoa sekä vauhtia iskutreeneillä.

Luoksetuloa treenattiin ylipitkällä matkalla suuressa häiriössä. Kami ja Kiista laitettiin istumaan vastakkaisille laidoille kenttää ja luoksetulossa juoksi toinen koira siis vastaan. Ekalla yrityksellä Kiista varasti heti Kaisan "käsky"-sanasta ja Kami jäi istua toljottamaan täysi kysymysmerkki pään päällä, "miksi toi juoksee tänne?" Mun kaksi ekaa käskyä jäi täysin noteeraamatta, kun Kami vaan tuijotti vuoroin mua ja vuoroin Kiistaa: "HÄ?" Ei olekkaan Kamilla vähään aikaan näkynyt tuota hä-ilmettä Nauru Kolmannella käskyllä, kun Kiista oli jo Tainan luona, heräsi Kamikkin viimein ja juoksi luokse. Tokalla yrityksellä Kami lähti heti käskystä tulemaan, Kiistan kohdalla vähän tuli mutkaa matkaan, kun piti pikkasen väistää ja kolmannella kerralla tuli suoraan ja kovin luo. Olipas hauska kokeilu!

Loppuun taas paikallamakuu. Ohjaajat oli piilossa ja Kaisa häiriköi Heilin kanssa laittamalla Heilin vuoron perää jokaisen koiran viereen maahan ja kutsui sitten luokse. Tässä vaiheessa Kami vielä pysyi maassa, mutta siinä vaiheessa kun Kaisa kulki Heilin kanssa muuten vaan ohi ja kutsuvasti lirkutteli tule tule, lähti Kamikin mukaan... Taisi olla eka kerta kun Kami hilpasee paikallamakuusta. Palautin koiran riviin ja se muuttui aavistuksen epävarmaksi, yritti kerran noustakin vaikka olin näkyvillä...