Olipas kiva agilityretki Riihimäelle! Perjantaina suhasin töitten jälkeen pikapikaa hakemaan koirat kyytiin ja nokka kohti Riihimäkeä. Käytiin ensiksi lenkkeilemässä Ledin siskojen Q:n ja Lystin sekä tietysti omistajiensa ja Osku-borderterrierivahvistuksen kanssa ja sitten suunnattiin RIMA:n halliin trenailemaan. Tehtiin lyhyitä ratapätkiä ja hyvin näkyi sisaruksissa samankaltaisuutta!

Ledin kanssa otettiin kolmatta kertaa sessio normikeppien kanssa, jossa ohjurit. Enää ei tullut alussa kuin muutama sähellys, sitten alko sujumaan. Hitaasti Ledi vielä ne menee, kun kovalla vauhdilla ei vaan vielä hommaan kykene, mutta ajatus on selkeä. Ledi teki keppiajatustyötä kovasti itsekin ja meidän höpötellessä suoritteli itsekseen keppejä. Kovasti funtsien se meni yksinään kepit päästä päähän muutamaan kertaan :D Poitsu tahtoo tehdä OIKEIN! Vinokeppien vauhdista ei näy jälkeäkään, mutta eiköhän se siitä, kun alkaa rytmi löytyä.

Tässä koostepätkä treeneistä:


Nuorison jälkeen ajattelin ”esitellä” paikan kontaktiesteet Kamillekin ennen seuraavan päivän kisoja. Menin hakemaan koiraa autosta ja kyllä jätti sydän muutaman lyönnin väliin, kun avasin auton takaluukun, eikä siellä ollutkaan yhtään koiraa! Her’siunaa kuinka mä pelästyin! Hetken nikoteltuani nousi takapenkiltä nolon näköinen pää… Kami, koira, joka AINA vaan nukkuu autossa, oli jostain ihmeen syystä ängennyt itsensä koiraverkon ja seinän välisestä raosta takapenkille. Oli se vähän noloa poikaa… Ei tahtonut aksakaan sujua, kun toinen oli ihan ”anteeksi anteeksi”…

Yöpymään päästiin Lystin omistajan Tuulian luokse, oli hulppea hotelli, kiitos majoituksesta! :) Tuulian Osku-borderterrieri ei oikein tahtonut Kamin egoa omilla maillaan sulattaa, mutta rauhalliseen tapaansa Kami vaan lähinnä seistä jökötti paikoillaan, kun toinen yritti rähistä kaulalla. Mitäpä sitä pienistä… No Osku sai sitten seurustella meidän ihmisten kanssa ja kelpie-kolmikko sai kähjätä keskenänsä eri tilassa. Ja kyllä ne kähjäsivätkin…

Lauantaina sitten kisattiin Rimalla. Eka rata oli tosi suoraviivainen, lähinnä päästä päähän juoksentelua. Yksi putken ”väärän päähän” veto oli se haastavin kohta. Kami teki tosi nättiä rataa (harmi, ettei tullut videolle), pysähtyi keinullekin oikein kunnolla odottamaan jatkolupaa, mitä nyt ei yleensä kisoissa malta tehdä… Harmillisesti lopun takaakierrossa jäin koiran eteen ja yksi rima alas :( Tulokseksi siis vitonen.

Toka rata oli hyppäri. Alun kuvio oli todella harmillinen, varsinkin kun koiraa ei voinut jättää lähdössä sille linjalle, mihin olisin halunnut, siinä kun tuli seinä liian nopeasti vastaan ja olisi ollut turhan lyhyt etäisyys ekalle hypylle. Enhän mä sitä alkukuviota sitten saanut tehtyä vaan toka rima lensi ja koira sujahti väärään päähän putkea… Muuten rata meni ihan kivasti.



Kolmas rata oli ruotsalaisen tuomarin käsialaa, vähän erilainen rata, kuin mihin on tottunut. Ihan kiva, mutta myös haastava, ei paljoa nollia ropissut. Kami pyörähti nopeesti ennen putkea, joten siitä tuomittiin kielto ja lisäksi hyppäsi päin yhtä siivekettä… Tulokseksi siis 10. Kohtalaisen kunnialla radasta kuitenkin suoriuduttiin.