Eilen oli hakutreenit pitkästä aikaa, paikkana Isosuo. Kami pääsi alueelle mentäessä vähän turhan vapaasti lussuttamaan tyttökoirien pissoja ja sillähän jäi vallan suu louskuttamaan meheviä hajuja...

Kami sai nähdä ekojen kahden maalimiehen lähdön metsään ja sitten pätkän matkaa ulos alueelta. Eka maalimies oli tarkoitus olla suorapalkka. Kami lähti hyvin, mutta jäi sitten pyörimään maalimiehen lähistölle ja nuuskuttamaan maata. Kai sielläkin oli niitä ihkuja hajuja... Pyöri siinä aikansa, käväsi maalimiehen luonakin, muttei ottanut lelua, kun hajut oli kiinnostavampia. GRRRR. Kutsuin koiran pois ja kokeiltiin toista maalimiestä, jolla oli irtorulla. Aikansa juoksenneltuaan Kami hokasi maalimiehen ja rullan, jota suht näyttävästi tarjottiin ja heräsikin siitä hommiin eli toi rullan mulle (kerran taisi tosin matkalla tippua), lähti hyvin näytölle ja leikkikin maistui.

Kolmannen ja neljännen maalimiehen metsään lähtö näytettiin myös. Kolmonen oli irtorulla, nyt oltiin jo oikeassa työmoodissa ja homma meni hyvin. Nelonen oli suorapalkka ja myöskin hyvä.

Mitä tästä opimme? Älä anna koiran jumittaa pissoja nuuhkuttamaan, kun olisi tarkoitus treenata...

 Mutta irtorullan kaveri on nyt sentään aika hyvin hokannut ja näytöillekin ampui hyvin. Jahka vauhtiin päästiin...