Tänään treenailtiin Rymättylässä "mastometsässä". Sää oli mitä kivoin, juuri sopivasti pari astetta pakkasella. Treenaajia oli vain neljä, joten ehdittiin Kamin kanssa alkuun ottamaan vähän ilmaisua.

Ilmaisua (rullaa) pitäisi nyt hioa ulkona mieluiten vieraiden kanssa ja lelupalkalla. Alkuun aina yksi Näytä, että sen tarkoitus muistuu koiralle mieleen ja sitten lyhyellä matkalla rullan tuontia mulle ja rullahemmo palkkaa sitten lelupalkalla. Mun pitäisi keskittyä siihen, että teen ketjun oikein, rulla käteen, koira sivulle, pannasta kiinni, näytä-käsky ja koira palkalle. Ja oma turpa kiinni ylimääräisistä käskyista ja kehuista! Kami yritti alkuun tyrkyttää rullaa maalimiehelle, mutta alko sitten funtsimaan juttua ja hokasi kelle se pitikään viedä. Täytyy vaan malttaa mun olla hiljaa ja antaa sen itse miettiä, mitä piti tehdä. Selvästi alkoi kuitenkin hoksaaman jutun juonen. Tähän mennessähän rullaa on treenattu vain sisällä ja Lassen kanssa, joten muutos treeniin oli kohtalaisen iso.

Ilmaisun jälkeen otettiin kolme hakua. Ekan Kami näki lähtevän metsään, alueelta pois ja takaisin. Otin treenit myös hallinnan kannalta ja Kami sai kulkea koko ajan vapaana eikä kiskoa remmin nokassa. Kohtalaisen hyvin pysyi lähellä. Eka ukko löytyi ihan iisisti ja namitkin kelpasi (mahapullaa ja kanapataa). Toka ukko otettiin hajunnostatuksella, ei käyty edes kauhean lähellä, kun Kami kerran tuntui olevan varma, että siellä ukko on, joten keskilinjalta lähetys vaan. Hyvin löytyi. Kolmas ukko olikin valmiina metsässä ja lähetin Kamin ilman mitään apuja. Lähetyksessä vasta tajusinkin itse, että eihän tämmöstä ennen ole ollut! Aina se on saanut nähdä ukon lähtevän metsään tai haamun tai hajunostatuksen avulla saanut varmistuksen, että joku siellä on. Kami lähti kuitenkin vauhdilla, pysähtyi hetkeksi mäen päälle katsomaan mua, että mitä pitäisi tehdä, mutta kun liikkunut tai sanonut mitään, niin lähti hakemaan ukkoa. Ja löytyihän se helposti. Hyvä homma!

Tulipa muuten mitattua tossa äsken Kami seinää vasten. Hyvin epäluotettavan mittauksen jälkeen sanoisin, että toi taitaa olla 54 cm korkea, ehkä jopa pikkasen enempikin...