Tänään käytiin tutustumassa Naantalin Palvelus- ja Seurakoiraharrastajien koulutukseen. Vähän epäilytti etukäteen, että miten Kami malttaa muiden koirien seurassa tokoiluun keskittyä, kun viimeksi ollaan oltu ryhmätreeneissä joskus alkusyksystä vissiin... No Kamipa yllätti positiivisesti!

Päästiin edistyneitten ryhmään ja siinä oli paikalla vain 5 koiraa, penturyhmässä taas varmaan pari-kolmekymmentä. Tehtiin "vähän kaikkea": palkkausta perusasennosta, pieniä pätkiä seuruuta, peruuttamista, liikkeestä istumista ja maahanmenoa sekä paikallaan seisominen. Seisomista on Kamin kanssa nyt viikon verran treenattu, jotta se sujuisi sunnuntaina kun (jos) mennään mätsäriin treenaamaan kehäkäytöstä ja treeni on tuottanut tulosta ;) Istumisen sijaan Kami halusi seistä, samoin maahanmenon sijaan ja paikallaan seisomisessa se vasta hienosti seisoikin vaikka molemmilla puolilla oli puolentoista metrin päässä koirat! Itse olin vain remmin mitan päässä ja palkkailin välillä, mutta pylly ei laskenut kertaakaan eikä tassut liikkunut mihinkään, vaan jätkä seisoi oikein tomerana :D Ja kyllä ne istumiset ja maahanmenotkin pienen muistuttelun jälkeen sieltä tulivat kun pyydettiin.

Vähän välillä oli yritystä mennä muita moikkaamaan ja korvat kateissa, mutta erittäin hienosti teki koira töitäkin. Seuruukin oli tosi hyvää! Ja meidän peruutuskäsky "piip piip" nauratti muita... Kyllä noin isolla koiralla pitää peruuttamisesta kuulua varoitusääni!

Iski oikein pieni tokoinspis mullekin... Harmi vaan että noi treenit on just torstaisin kun sillon olis tarkotus treenata agiakin...