Eilen käytiin pitkästä aikaa Jaakon treeneissä Eevan ja Ytyn kanssa. Olipas taas kiva tehdä pitkästä aikaa sen tyyppisiä ratakiekuroita, kun Janitalla ja Jaakolla tuppaa olemaan. Rata näytti tältä (kuva varastettu Eevalta, kiitos siitä)

1250851522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alun yritin ensiksi tehdä niin, että vekkaan ennen kakkoshyppyä koiran hyppäämään suoraan kohti keppien alkua. No kulmaus oli hyvä, koira juoksi keppien ekaan väliin, muttei osannut lähteä keppejä siitä suorittamaan. Aina juuri keppien kohdalla kääntyi kysymään, että mitäs nyt ja eihän siitä sillon mitään tule... No tehtiin kauko-ohjauksella, että olin jo valmiiksi keppien takana, josta ohjasin hypyt 1 ja 2 ja sitten ohjasin koiran kepeille ja tämä sujui hyvin!

Seuraavaksi tahkottiin kohtaa 5-6. Ajatus oli tehdä ne pakkovalssi-jaakotuksella, mutta aluksi ei meinannut jaakotus toimia kun koira kääntyikin puolivalssista vähän väärään suuntaan ja hyppäsi hypyn takaisinpäinkin. No omaa ohajusta viilaamallahan se alkoi sujua. Ja jaakotuksessa tarttis muistaa lähteä liikkeelle ajoissa ja sitten vasta alkaa "kalastella" koiraa eikä odottaa ensiksi koiraa ja sitten vasta lähteä liikkeelle... Molemmille hypyille (5-6) tehtiin tuo pakkovalssi-jaakotus-yhdistelmä. Hyppyä 6 koitin myös backlapilla (jota en ole ikinä ennen tehnyt) ja sekin toimi aika hyvin!

 Seuraava kohta mitä piti pikkasen hioa, oli hyppy 12 eli puomin jälkeinen hyppy. Niistolla sain Kamin kuitenkin tekemään todella pikkaraisen ja hienon käännöksen!

Hypyt 14-16 ajattelin tehdä vekkaamalla ennen estettä 14, mutta ei se oikein onnistunut, koira tuli hypyn 15 ohi. Pienellä pakkovalssilla sain linjan oikeaksi.

Kivat treenit oli, vähän tosin venyi yliaikaa... Ja taas tuli huomattua, että tarttis vaan harjotella enempi kaikennäkösiä ohjauskoukeroita...